Licensen

 

Utbildning till Personlig Tränare

Våra utbildningar till Personlig Tränare riktar sig till dig som har ett intresse för träning, friskvård och hälsa och vill arbeta yrkesmässigt såväl i en fristående verksamhet som individuellt med olika kunder. Du kommer bli en Personlig Tränare med en bred och gedigen kunskap och du får konkreta arbetsverktyg såsom färdiga och effektiva träningsprogram med tydligt bildmaterial samt personlig vägledning. Du kommer att kunna jobba med dina kunder oavsett vilken miljö och vilka hjälpmedel du har att tillgå. Alla har nytta av att anlita en Personlig Tränare, oberoende av ålder, kön, tidigare träningsvana, träningsmål, elit eller motionär för att optimera sin träning. Inriktningen på denna kurs till PT är kvalitetssäkrad.

 

EHFA

EHFA står för European Health and Fitness Association och verkar för kvalitet inom friskvårdsområdet i Europa, både vad gäller utövare och utbildare.
21st Century PT School är medlemmar i EHFA och vår utbildning till Personlig Tränare är ackrediterad av EHFA. Detta innebär att vår licens är kvalitetssäkrad och uppfyller de krav som EHFA ställer för utbildningsnivån Personlig Tränare EQF nivå 4. EQF är en europeisk standard för utbildningsnivåer. Läs mer om EHFA på www.ehfa.eu.

 

Omfattning

På vår PT skola är utbildningen Pt,Kost,massage,workshops samt sport specifik upplagd på 36-40 tillfällen (totalt 36 dagar), alltid i anslutning till helg. De består av 230 lärarledda timmar samt cirka 250-300 timmar distanstudier på hemmaplan för alla kurser.

 

Licensen

Vi har elver som arbetar med sina licenser från ehfa på ett effektivt och givande sätt över hela Skandinavien, stora delar av Europa, och även USA, Dubai, Syd Afrika, Australien för att nämna några. Det innebär att genom utbildningarna på 21st Century PT School så bär du alltid med dig ditt yrke vart du än befinner dig i världen vilket är ganska fantastiskt!
Du kan läsa mer om just Europe Active genom att KLICKA HÄR

 

Lärarteam

Lärarna i utbildningsteamet är verksamma på olika områden inom träning och friskvård
. De har arbetat med att vägleda, inspirera och coacha i många år (allt från yppersta elit till motionärsnivå).

 

Förkunskaper

Du bör själv ha tränat regelbundet minst 1-2 år i varierande former.
Om du har goda förkunskaper i anatomi och fysiologi har du möjlighet att tillgodoräkna dig dessa och starta utbildningen efter det inledande blocket som tar upp detta.

 

Vidareutbildning

Efter att ha gått grundutbildningen till Personlig tränare och sedan varit ute och jobbat ett tag upptäcker många att det finns mer att lära!
För att möta detta behov har vi nu satt ihop en vidareutbildning för Personliga tränare. Läs mer här

Boka kurs »