Workshops 2-15


21st Century PT School Workshops 2-15 – är en serie av 1 dagars kurser. Dessa dagar är utformade att ge dig som licensierad personlig tränare mer specifik träningskunskap i olika specifika sektioner som finns inom hälso- och fitnessindustrin samt inom sportsektionen

dyspnoea. generic viagra online for sale central nervous system level. It was initially administered.

. 21st Century PT School har som policy att förse våra examinerade studenter möjligheten att förbättra och fördjupa sin bredd av redan befintliga kunskaper som de erhållit från utbildningen av 21st Century PT School. Syftet är att du ska ha och få ett starkt självförtroende i alla aspekter med målet att kunna erbjuda dina tjänster till en bred variation av kunder och projekt.


Workshop 2: Viktminskning/Fettförbränningsträning

Denna workshop har utformats i syfte till att kunna upprätta kvalitativa träningsprogram som hjälper människor att gå ned i vikt och som tidigare misslyckats. Under denna dag kommer du att få lära dig hur man planerar specifika program, hur man använder pulsklockan för att träningen ska ge maximal effekt, hur du kombinerar styrketräning med konditionsträning och till sist hur man uppnår en hög metabolism hos din kund så att personen kan förbränna 100-tals kalorier extra på den dagen de vilar!

Pris: 3 750:- inkl. moms

Workshop 3: Före/Efter Graviditetsträning

Detta är ett ämne som ständigt är under diskussion och debatt inom hälso- och fitnessindustrin. Experterna tycks ha alla olika åsikter om vad som är lämpligt eller olämpligt inom detta speciella område. Efter 20 års erfarenhet så tror vi starkt på att säkerhet och finess är vitala medel som du som Personlig Tränare måste införskaffa dig kunskap om för att kunna vara effektiv. I denna workshop kommer du att ledas igenom ett antal exakta Pilates/Core-stabilitets-rutiner men också speciella styrketränings- och konditionsövningar som syftar till att säkerställa att du på ett säkert, tryggt och effektivt sätt kan assistera denna kategori av kunder.

Pris: 3 750:- inkl. momsWorkshop 4: Anatomi & Fysiologi

Denna workshop är framtagen för dig som som vill fördjupa dina PT-kunskaper inom Anatomi och Fysiologi. Grundkunskap i Anatomi och Fysiologi är en av förutsättningarna för att bli en Personlig Tränare. Med en djupare kunskap inom detta område kommer du att kunna hjälpa dina klienter att nå nya höjder vad beträffar deras träning. Genom att göra mer professionella, säkra och effektiva träningsprogram kan du noga följa dina klienters utveckling och garantera dem en säker och effektiv väg till deras mål. Under en intensiv dag kommer högutbildade lärare inom idrottsvetenskap att ta dig igenom en fördjupad lära inom bl. a. muskel- och skelettsystemet, biomekanik, rörelselära, olika energisystem, idrottsskador med mera. Med denna workshop ”under bältet” kommer din kunskapsnivå att ta dig till nya höjder inom branschen.

Pris: 3 750:- inkl. moms

Workshop 5: Core Stabilitetsträning

Denna workshop är lite av en favorit, därför att det är kroppens centrala del som är så viktig att ta hand om. Ändå är det tyvärr allt för ofta som detta område som förbises. Genom en serie av övningar i användandet av fitnessboll, matta, stabiliseringsrulle, balansbräda, andningsövningar och avancerade pilatesövningar, kommer du att förses med verktygen som visar dig hur du hjälper klienten att bli av med ryggproblem, avhjälpa och lindra smärta och posturala problem. Du lär dig även att hjälpa till med att korrigera balans- och stabilitetsproblem och ovanpå detta förankra medvetenheten hos klienten om vikten av att underhålla och få in bra core-stabilitet i deras vardagliga livsstil. Det spelar ingen roll om det är en professionell idrottare eller en hemmafru. – CORE är absolut det viktigaste delen på din kropp!

Pris: 3 750:- inkl. momsWorkshop 6: Styrka och Konditionsträning

Denna workshop är utformad för den Personlige Tränaren som vill bli mer skicklig och kunnig inom områden såsom; styrketräning, powerträning, kettlebellträning, komplexträning, plyometrics och konditionsträning med användning av motståndskraft. En del fitnessexperter tror att dessa träningsformer enbart är avsedda för elit-idrottare, men vi på 21st Century PT School anser det motsatta och vi KAN FAKTISKT BEVISA DET!
Oavsett ålder och kön, kan alla bli starkare och få en bättre kondition! Under denna workshop går vi genom alla möjliga riskfria och effektiva övningar som är fördelaktiga för alla fitnessnivåer och mål
. På 21st Century PT School anser vi, att bara Personliga Tränare som har en hög kompetensnivå, KONSEKVENT FÅR RESULTAT!

Pris: 3 750:- inkl. moms

Workshop 7: Barn/ juniorträning

21st Century PT School expert-team av rådgivare och lärare har sett behovet av att utveckla en workshop som kommer att ge existerande personal, tränare och coacher de verktyg som behövs för att ge barn i åldern 6-16, en effektiv och ändamålsenlig utbildning inom följande områden; nutrition, styrketräning och mental träning
. Det är ingen hemlighet att barndomens beteendemönster är svåra att bryta när full mognad uppnåtts. Det är därför viktigt att goda vanor initieras i tidig ålder, särskilt då ökning av fetma, ätstörningar, brist på motion och psykiska problem har varit på uppgång i hela Europa i denna åldersgrupp. Under denna intensiva dag kommer du att lära dig att utveckla ett träningsschema som kommer att förbereda dina klienterna för de krav som de kommer att ställas inför i en snabb föränderlig värld. Ämnen som ska omfattas är:
1) Beteendefrågor 2) Anatomi och fysiologi 3) Styrketräning 4) konditionsträning 5) Nutrition

Pris: 3 750:- inkl. momsWorkshop 8: Seniorträning

Tack vare ökningen av kunskap inom hälsa, medicin och näring, har den förväntade livslängden för människor ständigt förlängts. Det är därför viktigt att hålla kroppen i gott skick för att kompensera åldrande, skador på skelett och skadorna på sinnen. Denna workshop kommer att ge tränare och coacher de verktyg de behöver för att ge funktionell stöd till seniorer från åldrarna 55 – 80 år. Det är ett bevisat faktum att med rätt typ av kunskap och utbildning, kan ett fitnessproffs avsevärt förbättra den fysiska och mentala prestandan hos seniorer och ge dem förtroendet att njuta av vad som borde vara deras bästa år i livet. Under den intensiva dagen kommer PT’n och coach att lära sig följande:
1) Anatomi och fysiologi 2) Styrketräning 3) Nutrition 4) Funktionell träning 5) Rörlighet och flexibilitet

Pris: 3 750:- inkl. moms

Workshop 9: Muskeltillväxt

21st Century PT School, anser att en 21: a århundradet Personlig Tränare bör ha kunskaper för att ta på alla typer av kunder från nybörjare till avancerad. Det är därför vi på 21st Century PT School tror att detta är en viktig workshop för personlig tränare att delta. Det finns många mysterier och myter i muskelbyggande filosofi som kan vara mycket förvirrande och vilseledande. Under denna workshop våra kunniga lärare kommer att tillbringa dagen på att förklara och demonstrera i detalj hur man bygger muskler på rätt sätt, säkert, effektivt och lagligt med vetenskapligt bevisade metoder. På morgonen får studenterna lära sig om näringsbehov, genetiska frågor som kan vara både en fördel och nackdel för den potentiella kunden, hur du planerar träningsupplägg för att maximera resultat och vikten av vila och återhämtning för att maximera tillväxten. Efter en kort lunch kommer praktiska demonstrationer i gymmet att visas för varje muskelgrupp, läraren kommer också understryka behovet av god kondition och bålstabilitet.

Pris: 3 750:- inkl. momsWorkshop 10: Running Workshop

21st Century PT School Running Workshop är avsedd för personliga tränare och för entusiaster som vill främja sin kompetens inom detta område. Denna Workshop kommer att omfatta löpteknik i djupet för olika avstånd, specialiserade program som körs för olika event, löparskor för olika typer av terräng, corestabilitets träning, balanserad styrketräning, uppvärmning och nedkylning, avancerad stretching och flexibilitet, återhämtnings varaktighet mellan sessioner, återhämtnings-hjälpmedel såsom fördelarna med isbad, isförpackningar och bastur för att påskynda återhämtning, hur man effektivt använder pulsmätaren och sist men inte minst näringsbehov för att upprätthålla energi nivåer och prestera på topp.

Pris: 3 750:- inkl. moms

Workshop11: PT-Group Workshop

Det blir allt mer populärt att träna med en Personlig Tränare tillsammans med en vän eller sambo, Detta gör träningen mer motiverande och roligt samt att klienterna kan stötta och motivera varandra. Denna workshop är avsedd för dig som vill vidga din klient-bas och kunna ta ann flera klienter samtidigt. I denna workshop lär du dig hur du planerar program för upp till 2-4 klienter samt att med praktiska övningar lära dig hantera flera klienter samtidigt. Under denna dag kommer du få lära dig program planering för grupp, teknik och praktiska strategier, tävling-baserad träning, integration av olika träningsformer som boxning, kettlebells, aktiv, komplex och styrketräning för ett effektivt och roligt träningspass.

Pris: 3 750:- inkl. moms


« Tillbaka till workshops